Condiții de publicare

Revista Crisia îsi propune să publice studiile şi articolele care valorifică rezultatele cercetărilor din domeniul istoriei. Textele pot fi trimise redacţiei în format electronic, în limbile română, engleză, franceză, germană sau italiană, însoţite de un rezumat și cinci cuvinte cheie în limba engleză. Articolele nu trebuie să depăşească 20 de pagini şi vor avea următoarea structură:

Titlu: scris cu majuscule, aliniat la centru, urmat de un rând liber.

Autorul/Autorii: aliniat la dreapta, numele de familie scris cu majuscule, dacă sunt mai mulţi autori numele lor se despart prin virgulă şi după numele fiecărui autor se introduce o notă explicativă semnalată prin asterisc, ce va conţine instituţia unde este angajat autorul şi adresa de email a acestuia/acestora – urmează un rând liber.

Titlul rezumatului: scris cu majuscule şi aliniat la centru urmat de un rând liber;

Rezumatul: aliniat la ambele margini (justify) urmat de un rând liber;

Cuvintele cheie: aliniat la ambele margini, urmate de un rând liber;

Textul articolului: aliniat la ambele margini – la capătul articolului se lasă două rânduri libere.

Bibliografie – nu se numerotează, se aliniază la ambele margini, se vor folosi următoarele variante:

  • pentru lucrări:
    Gabriel Moisa, Istoria Transilvaniei în istoriografia românească, Cluj-Napoca, Editura Presa Universitară Clujeană, 2003, p. 10.
  • pentru articole: 
    Gianfranco Giraudo, „Greco-catolicii din România”, în Crisia, an XXXIX, 2009, p. 201.
  • pentru surse de arhivă: 
    Arhivele Naţionale, Serviciul Judeţean Bihor (în continuare, se va cita: A.N. S.J.Bh.), fond Consilieratul agricol al Judeţului Bihor, dos. nr. 4/1923, f. 17.

Lista ilustraţiilor: aliniat la ambele margini.

Ilustraţiile: vor fi transmise în format .jpeg sau .tiff la o rezoluţie de 300 dpi și vor fi notate ca figuri (Fig. 1, 2…). Ilustraţiile vor fi publicate în tonuri de gri (grayscale) sau color. Se va evita, pe cât posibil, folosirea de imagini trucate, modificate, editate într-un mod în care le-ar descrește relevanța și calitatea ori generate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Program de publicare:

 – termenul pentru trimiterea articolelor şi a recenziilor pentru numărul în curs al revistei Crisia este data de 1 iulie, pe adresa de e-mail crisia@mtariicrisurilor.ro

 – procesul de peer-review se desfășoară în decursul toamnei anului în curs, în interval de maxim 90 de zile

 – perioada de publicare a numărului pe anul în curs este: finalul anului în curs pentru varianta on-line și primul trimestru al anului următor pentru varianta tipărită

Autorii sunt de acord ca revista Crisia să aibă dreptul de primă publicare a articolului trimis. Autorii au dreptul să publice articolul pe site-ul lor personal sau pe alte website-uri, făcând referire la prima publicare. Autorii păstrează dreptul de copyright asupra articolelor, fără restricții. Autorii își asumă responsabilitatea pentru conținutul articolelor publicate și nu vor fi acceptate modificări ale conținutului după publicarea acestora.

Crisia utilizează licența CC BY-NC-ND a Creative Commons.

Atât autorii, cât și editorii publicației Crisia vor respecta Ghidul COPE privind etica cercetării și publicării științifice.